Minna

Olen kotoisin Tohmajärveltä, upeiden Katri Helenan ja Siiri ’Äitee’ Rantasen kotiseuduilta. Olen perheen esikoinen, nuorempia sisaruksia on neljä. Tohmajärvi ja Pohjois-Karjala ovat iso osa minua, henkinen sielunmaisemani. Olen aina sanonut, että tytön voi viedä pois karjalasta, muttei karjalaa tytöstä. Olen aikoinaan opiskellut Joensuussa digitaalista viestintää pääaineenani multimedia ja sittemmin valmistunut Jyväskylän Yliopistosta EMBA:ksi.

Työelämä, johtajuus, ihmisten, niin asiakkaiden kuin oman väenkin kanssa toimiminen on kuitenkin ollut ehdottomasti vaativin ja kasvattavin korkeakouluni. Se on opettanut valtavasti ihmisyydestä, korostanut omien arvojen merkityksellisyyttä ja omaan näkemykseen uskomista.

Harrastin nuorempana musiikkia, soitin poikkihuilua toistakymmentä vuotta. Musiikki onkin merkittävä asia elämässäni ja ollut myös yhdistävä tekijä kapellimestaripuolisoni kanssa. Molemmat lapseni kasvavat niin ikään musiikillisten harrastusten parissa.”

Ihailen vahvoja naisia, jotka uskaltavat olla oma itsensä anteeksipyytelemättä. Isoäitini Sylvi oli selviytyjä, vahvan naisen esikuva, joka teki minuun lähtemättömän vaikutuksen paitsi vahvuudellaan myös positiivisella elämänasenteellaan. Vahvoista naishahmoista ihailin erityisesti nuorempana Scarlet O’Haran hahmoa elokuvassa Tuulen viemää.

En olisi siinä missä olen, ilman virheitä tai pelkoa niistä. Virheistä oppii, eikä niitä kannata liikaa harmitella. Jos jotain kuitenkin voisin muuttaa, niin motivaation lähteet ihan ensimmäisessä esimiestehtävässäni. Näin jälkikäteen katsottuna otin tehtävän vastaan vääristä syistä, tavoitellen vääriä asioita.

Minulla on kaksi mottoa:

  1. Kohtele aina muita, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan.
  2. A.A.Milnen sanoin: ”Promise me you’ll always remember: You’re braver than you believe, and stronger than you seem, and smarter than you think.”

Työelämä

Minulla on takana noin 20 vuotta vaativissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä erilaisista digitalisaatio-, ohjelmisto- kuin palveluyrityksistäkin. Tällä hetkellä työskentelen Solteq Digitalissa myynti- ja markkinointijohtajana.

Johdan merkityksellisyyteen pohjaten, tavoitteellisella ajattelutavalla yhdistäen sydämen ja pään, tunteet ja järjen. Uskon voimakkaasti, että avain menestykseen on valita joukkueeseen oikeat ihmiset ja tukea heitä menestymään. Tiimillä, joka on täynnä onnellisia ja motivoituneita ihmisiä voi valloittaa vaikka maailman – ja rakentaa hyviä menestyviä yrityksiä.

Sydämeni lyö myynnin ja markkinoinnin lisäksi asiakaskokemukselle Koska aihe on lähellä sydäntäni, olen antanut aiheelle viime vuosina paljon aikaa. Taustalla onkin tutkimus Jyväskylän yliopistoon hyvän asiakaskokemuksen anatomiasta yritysten välisessä liiketoiminnassa. Lisätietoa, tutkimusdokumentaatio ja tulokset löytyvät osoitteesta www.asiakaskokemusb2b.fi

Ihmisenä minua kuvataan usein positiivisena, energisenä ja päättäväisenä. Sally Hogsheadin Howtofascinate.com mukaan olen The People’s Champion. Myers-Briggs Personality -tyypiltäni olen ENTJ.

Lisää minusta linkkarissa

Asiakaskokemuksen tutkija

Keksin Naisjohtajat esiin!